پايگاه تحقيقاتي علوم و صنايع شيلاتي
 
 
به ياد پيشگامان دانش شيلاتي ايران
 

دكتر كیوان قسامی :

مصرف ماهی از ابتلا به سکته مغزی پیشگیری می کند

ایسنا: دكتر كیوان قسامی متخصص مغز و اعصاب گفت: مصرف گوشت‌ ماهی می‌تواند از ابتلا به سكته مغزیپیشگیری كند. وی افزود: سكته مغزی یك آسیب حاد مربوط به سیستم عصبی است كه در آن، جریان تامین كننده مواد مغذی و اكسیژن قطع می‌شود در نتیجه عملكرد ناحیه اسیب دیده مختل می‌شود لذا توصیه می شود كه از گوشت مرغ و به ویژه گوشت ماهی به جای گوشت قرمز استفاده شود چون این دسته از پروتئین‌ها و خصوصا گوشت ماهی اثرات پیشگیری در حملات سكته مغزی را دارند. وی با تاكید بر اینكه عدم استفاده از نمك و گوشت قرمز از اهمیت ویژه‌ای در پیشگیری از سكته مغزی برخوردار است، بیان کرد: مهمترین عواملی كه سكته مغزی را تشدید می‌كند فشارخون بالا، چربی بالا، دیابت، چاقی و كشیدن سیگار است به همین دلیل، افرادی كه به این بیماری‌ها مبتلا هستند باید بیشتر از هر شخص دیگری مراقب باشند و از غذاهای پرچرب و پر‌نمك پرهیز كنند و از میوه‌ها و سبزی‌های تازه كه منبع غنی انتی اكسیدان‌ها به حساب می‌ایند به وفور استفاده كنند زیرا حوادث عروقی مغز را كاهش می‌دهند. دكتر قسامی درخصوص روزه‌داری در بیماران دچار سكته مغزی، تصریح کرد: در بیمارانی كه دچار سكته مغزی هستند، در صورتی كه دیابت، فشار و چربی خون بیمار كنترل شود و وضعیت جسمی مناسبی داشته باشد، روزه‌داری می‌تواند حتی مفید هم باشد. این متخصص مغز و اعصاب گفت: در افرادی كه وضعیت جسمی آنان مناسب نیست و سكته مغزی باعث ناتوانی شدید بیمار شده باشد و یا فشار خون و دیابت وی به خوبی كنترل نمی‌شود، روزه داری توصیه نمی‌شود. به گفته دكتر قسامی انجام فریضه روزه‌داری در افرادی كه دچار سكته مغزی شده‌اند باید با نظر پزشك معالج و در نظر گرفتن وضعیت كلی بیمار باشد تا فرد بتواند از فواید جسمی و معنوی روزه به نحو مطلوب استفاده كند. این متخصص مغز و اعصاب گفت: بیماران سكته مغزی كه از نظر پزشك معالج توانایی روزه گرفتن را دارند، باید با مصرف زیاد آب از مصرف حجم زیاد مواد غذایی در یك نوبت پرهیز كنند و در چند نوبت و به میزان كم استفاده كنند؛ همچنین در ساعات گرم روز حتی الا‌مكان در خانه بمانند زیرا گرمای زیاد و تعریق باعث كاهش حجم مایعات بدن می‌شود و احتمال خطر بروز حملات مغزی را افزایش می‌دهد.

 |+| نوشته شده در  شنبه 1390/05/15ساعت 0:50  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

گزارش تصویری همایش انجمن علوم و صنایع غذایی ایران كه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد


ادامه مطلب
 |+| نوشته شده در  دوشنبه 1390/05/10ساعت 0:34  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

 تدوين استاندارد جهاني فرآوري خاويار توسط جمهوري اسلامي ايران در آينده

سي و يكمين اجلاس كميته تدوين استاندارد جهاني فرآوري خاويار توسط جمهوري اسلامي ايران در آيندهكدكس ماهي و محصولات شيلاتي در تاريخ 27-21/1/1390 در شهر ترامسو كشور نروژ برگزار گرديد .در اين اجلاس 149 نماينده از 56 كشور جهان حضور داشته و در خصوص استانداردهاي مرتبط با ويژگي ها و روش هاي بهداشتي فرآوري آبزيان به بحث و تبادل نظر پرداختند.اين اجلاس هر 18 ماه يك بار و بطور يك در ميان در كشور نروژ و يا ساير كشورها برگزار مي گردد. طي اجلاس مذكور كاشناسان شركت كننده، استانداردهاي  در دستور كار را به تفكيك مورد بررسي قرار داده و در صورت تائيد به مرحله بعدي استاندارد سازي  ارتقاء مي دهند .  و روند استاندارد سازي به طور معمول 8 مرحله اي است. ولي در صورت تشخيص كميته، مي تواند 5 مرحله اي نيز باشد. گفتني است دفتر بهبود كيفيت ، فرآوري و توسعه بازار آبزيان به نمايندگي ازسازمان شيلات ايران با حضور فعال در اين اجلاس توانست طرح پيشنهادي تدوين استاندارد فرآوري خاويار را به تصويب برساند. و طبق مصوبات جلسه ، كشور جمهوري اسلامي ايران به عنوان ليدر و با همكاري كشورهاي علاقمند از طريق تشكيل گروه كاري الكترونيكي نسبت به تدوين استاندارد در نشست هاي آينده اقدام خواهد نمود.

 |+| نوشته شده در  دوشنبه 1390/02/12ساعت 23:7  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 
تمدید ارسال چکیده مقالات تا تاریخ 10 اسفند 89
دکتر محمد احمدی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه در گفتگویی اختصاصی گفت: اولین سمینار ملی امنیت غذایی به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه در روز های 28 و 29 اردیبهشت 90 در این واحد دانشگاهی برگزار خواهد شد، لذا متخصصان و صاحبنظران علاقمند به شرکت در این سمینار می توانند حد اکثر تا تاریخ 10 اسفند 89 خلاصه مقالات خود را به نشانی دبیر خانه سمینار ارسال نمایند (ادامه...)-->

اولین سمینار ملی امنیت غذایی

 یر خانه : مهدی احمدی فر
نشاني: مازندران، سوادکوه، پل سفید، دوراهی آزادمهر
تلفن : 01245221209
دورنگار: 01245221208

مکان برگزاری : سالن اجتماعات بوعلی سینا دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه

http://savadkoohconference.com/1Food1389/Default.asp

http://savadkoohconference.com/1Food1389/ComiteElmi.asp

http://www.savadkoohconference.com

 |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1389/12/05ساعت 3:27  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

بخش شیلات فائو :

مصرف ماهي در جهان به بالاترين میزان رسيده است

The State of World Fisheries and Aquaculture

  گزارش سازمان خوار و بار و كشاورزي ملل متحد (فائو)، سهم ماهي در تغذيه جهان به ميانگين 17 كيلوگرم براي هر نفر رسيده است و تقريباً 15 درصد پروتئين حيواني مورد نياز بيش از 3 ميليارد نفر در جهان از اين طريق تامين مي گردد. علت اين افزايش، توليد بي سابقه آبزي پروري است كه از شيوه صيادي پيشي گرفته است. در گزارش جديد وضعيت آبزي پروري و شيلات جهان تاكيد شده است، ذخاير ماهيان جهان افزايش نيافته است ولی ... ادامه مطلب:


ادامه مطلب
 |+| نوشته شده در  سه شنبه 1389/12/03ساعت 8:59  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

  ارزش صادرات آبزيان ايران از يكصد ميليون دلار گذشت

دكتر گلشاهي مديركل دفتر بهبود كيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان ضمن اعلام اين خبر افزود: مجموع ارزش صادرات محصولات شيلاتي كشور در 9 ماهه سال جاري با 87 درصد رشد نسبت به مدت مشابه در سال قبل از 59 ميليون دلار به يكصد و شش ميليون دلار و از نظر وزني با 35 درصد رشد نسبت به مدت مشابه در سال قبل از 21 به 29 هزار تن رسيد. دكتر گلشاهي گفت: در اين ميان بالاترين ميزان صادرات آبزيان طي نه ماهه سال 1389 متعلق به صادرات انواع ماهيان دريايي و پرورشي به مقدار 24 هزار تن و به ارزش 80 ميليون دلار بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل، از نظر وزني 48 درصد و از نظر ارزشي 109 درصد رشد داشته است. همچنين صادرات انواع كنسرو ماهي به مقدار 1557 تن و به ارزش تقريبي 8 ميليون دلار رسيده كه نسبت به مدت مشابه در سال قبل 36 درصد از لحاظ وزني و 57 درصد از نظر ارزشي رشد داشته است. 1/12/89

 |+| نوشته شده در  سه شنبه 1389/12/03ساعت 8:46  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

نخستين همايش معرفي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در شيلات

به گزارش روابط عمومي سازمان شيلات ايران، دكتر سيدامين‌الله تقوي در نخستين همايش معرفي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در شيلات ضمن اين‌كه هدف اين همايش را معرفي فرصت‌هاي سرمايه گذاري در شيلات دانست، در ادامه به وضعيت صيد در دنيا اشاره كرد و گفت: ‌ميزان صيد در دنيا از سال 2000 از رقم 93.5 ميليون تن به 89.7 ميليون تن رسيده و اين در حالي است كه تعداد شناورها در دنيا 75 درصد افزايش يافته است...


ادامه مطلب
 |+| نوشته شده در  جمعه 1389/11/15ساعت 22:45  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

تكنولوژي توليد روغنهاي دارويي و ويتامينهاي كنسانتره از ماهي۱۳۵۰

حسن پور، محمد حسین (شاهرخ) 135۰ ، تكنولوژي توليد روغنهاي دارويي و ويتامينهاي كنسانتره از ماهي/ محمدحسين (شاهرخ) حسن‌پور؛ به راهنمايي: امين كيوانفر. 81 صفحه، تصوير، جدول، كتابنامه پايان نامه (ليسانس) -- انستيتو خواربار و تغذيه ايران، علوم تغذيه و شيمي مواد:

http://idochp2.irandoc.ac.ir/fulltextmanager/fulltext15/TH/3/3623.pdf

 |+| نوشته شده در  شنبه 1389/09/20ساعت 23:22  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

دکتر عیسی گلشاهی:

میزان تولید شیلات کشور به یک میلیون و 25 هزار تن در سال می رسد!!

با اجرای برنامه های پیش بینی شده، میزان تولید شیلات کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه به یک میلیون و 25 هزار تن در سال می رسد


به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، دکتر عیسی گلشاهی مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران در هم اندیشی دو روزه بهبود کیفیت و فرآوری شیلات در تبریز با اشاره به اینکه میزان تولید کنونی شیلات در کشور 600 هزار تن است، گفت: افزایش 425 هزار تنی تولید در این بخش، نیازمند افزایش تقاضا و مصرف سرانه از هفت کیلوگرم کنونی به 11 کیلوگرم است. دکتر عیسی گلشاهی این مهم را جز با هماهنگ کردن سیاستها و برنامه ها امکان پذیر ندانست و افزود: برای اینکه بدون توسعه فیزیکی، توسعه تولید محقق شود، باید از منابع موجود بهترین بهره را برد و برای رسیدن به خودکفایی و ارتقای امنیت غذایی را برای گذر از فشار جهانی و تحریمهای اقتصادی، نیازمند بهره برداری بهینه از منابع موجود دانست.... ادامه مطلب:


ادامه مطلب
 |+| نوشته شده در  چهارشنبه 1389/09/03ساعت 18:33  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران 

مجله علمی پژوهشی شیلات

http://sid.ir/fa/JournalList.asp?ID=4195&Name=شيلات&SAN=9

مجله و متن کامل مقالات منتشر آن، با توجه به ضوابط و زمان اخذ رتبه علمی پژوهشی، این نشریه از سال 1387 درتارگاه SID نمایه میشود.

http://sid.ir/fa/Subject.asp?ID=9

http://sid.ir/fa

 |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1389/08/20ساعت 1:1  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

نخستین همایش ملی علوم زیستی دریایی مکران

دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار نخستین همایش ملی علوم زیستی دریایی مکران را در محورهای زیست شناسی، بوم شناسی و بیوتکنولوژی دریا و مباحث شیلاتی و محیط زیست دریایی و مساله کشند قرمز و پیامدها و راهکارهای آن را با همکاری مرکز ملی اقیانوس شناسی ،موسسه تحقیقات شیلات ایران  و ارگان های محلی مرتبط در تاریخ ٩ تا ١١ آذر ماه سال ١٣٨٩ برگزار می نماید. علاقه مندان به موضوع می توانند به آدرس اینترنتی مراجعه نمایند:

http://makoranbioconf.cmu.ac.ir/Hamayesh/Rahnama.aspx


ادامه مطلب
 |+| نوشته شده در  یکشنبه 1389/07/18ساعت 17:19  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 
ایجاد اولین پایانه تعاونی عرضه آبزیان در کشور

وزارت تعاون اعلام کرد اولین پایانه تعاونی عرضه آبزیان در کشور با همکاری مشترک چند دستگاه ایجاد می شود. به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت تعاون از ایجاد شرکت تعاونی پایانه عرضه آبزیان در کشور از طریق همکاری مشترک چند دستگاه خبر داد.بر اساس این گزارش، تفاهم نامه ای در خصوص ایجاد پایانه عرضه آبزیان بین معاونت تشکیل، توسعه و نظارت تعاونیهای وزارت تعاون با سازمان شیلات ایران، سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران و بانک کشاورزی کشور به امضا خواهد رسید.این تفاهم نامه چهار جانبه بین دستگاههای مورد نظر و با حضور روسای دستگاههای مذکور به امضا می رسد.

 |+| نوشته شده در  یکشنبه 1389/04/13ساعت 13:18  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

پنجاه درصد خاويار درياي خزر بايد به عنوان سهميه ايران شناخته شود

رئيس موسسه تحقيقات شيلات، گفت: با توجه به فعاليت هاي تكثيري موسسه شيلات ايران، بايد 50 درصد خاويار موجود در درياي خزر بعنوان سهميه ايران شناخته شود.  وی در گفت‌ و‌گو با خبرنگار ايرنا، در ۱۸/۲/۸۹ افزود: ذخاير ماهيان خاوياري درياي خزر، اكوسيستم مشتركي است و همه كشورهاي هم مرز بايد براي تامين سلامت آن وهمچنين حفظ ذخاير آن، اقدامات مورد نياز را انجام دهند. وي در خصوص تعيين سهم ايران از ذخاير خاوياري اين دريا، گفت: در مجموع 5 كشور قزاقستان، تركمنستان، جمهوري آذربايجان، روسيه و جمهوري اسلامي ايران از اين منابع بهره‌مند هستند كه در نشست سال 2009 سهم ايران با توجه به فعاليت هاي صورت گرفته مناسب نبود و اين ميزان بايد در سال 2010 مورد تجديدنظر قرار گيرد. رئيس موسسه تحقيقات شيلات، با تاكيد بر لزوم احياي خاويار درياي خزر، تصريح كرد: براي احياي 5 گونه اقتصادي خاويار درياي خزر، بايد با صيدهاي قاچاق، نارس و تمام عوامل تهديد كننده اين ذخاير مقابله شود. وی جلوگيري از ورود فاضلاب ها و منابع آبي آلوده، حفاظت از زيستگاه هاي درياي خزر و كنترل فعاليت هاي اقتصادي مانند كشتيراني در اين دريا را از الزامات حفظ منابع خاوياري كشور ذكر كرد و تصريح كرد: براي بهره برداري تمام نسل ها از ذخاير ماهيان خاوياري، سرمايه گذاري در اين بخش و همچنين بازسازي اين ذخاير الزامي است. رئيس موسسه تحقيقات شيلات، راه اندازي بانك ژن ماهيان خاوياري را اقدامي مناسب براي حفظ و بازسازي ذخاير خاوياري كشور كه بصورت پرورشي انجام مي شود، دانست. وی اظهار داشت: با اين اقدام تا 3 سال آينده خاويار پرورشي در سبد مصرفي مردم قرار میگیرد. يادآور مي شود، 93 درصد از ذخاير ماهيان خاوياري جهان در درياي خزر موجود است و مديريت حفظ، تكثير و رهاسازي ماهيان خاوياري درياي خزر نيز توسط ايران صورت مي گيرد. گفتني است، ايران سالانه حدود 20 تا 22 ميليون بچه ماهي خاوياري از گونه "قره‌برون" را در دريا رها مي‌سازد و تنها كشوري است كه مجازات‌هاي سنگين مانند جريمه نقدي، حبس، توقيف قايق و ابزار صيد را براي صيد غيرقانوني اين گونه وضع كرده ‌است. پنج گونه از ماهيان خاوياري ممتاز جهان از جمله فيل ماهي، قره برون يا ماهي خاوياري ايران، ماهي خاوياري گلد يا روس، شيپ و ازون در درياي خزر وجود دارد.

 |+| نوشته شده در  دوشنبه 1389/02/20ساعت 1:27  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

مسئولان شیلات: فن آوري توليد کنسرو ماهي از گوشت دلفين در ايران وجود ندارد

بندرعباس - مسوولان و کارشناسان شيلات استان هرمزگان مي گويند: توليد کنسرو از دلفين ماهيان نياز به کارخانه هايي دارد که تنها بر اساس توليد کنسرو اين پستاندار دريايي ايجاد و مجهز شده باشد که اين فن آوري در ايران وجود ندارد.  مسئول بهبود کيفيت فرآوري و توسعه بازار آبزيان شيلات هرمزگان سه شنبه درگفت و گو با خبرنگار ايرنا، تعداد کارخانه هاي توليد کننده کنسرو ماهي اين استان را هشت واحد عنوان کرد که هم اکنون هفت واحد آن در حال توليد است. حميد اماني افزود: از اين تعداد سه واحد در بندرعباس، دو واحد در قشم و در شهرهاي قشم، لنگه و ميناب نيز هر کدام يک کارخانه توليد کنسرو ماهي وجود دارد. اين مقام مسوول تصريح کرد: شيلات هرمزگان از زمان صدور مجوز صيد که در آنها نوع ادوات بکارگرفته شده و مدت زمان صيد نيز قيد شده تا حمل آنها به ساحل نظارت کامل دارد. وي تصريح کرد: کار نظارت بر مرحله بارگيري ماهيان از ساحل تا کارخانه و سردخانه ها بر عهده اداره کل دامپزشکي است درحاليکه مراکز بهداشتي وابسته به دانشگاههاي علوم پزشکي نيز بر توليد کنسرو ماهي نظارت کامل دارند. وی تعداد سردخانه هاي نگهداري آبزيان در اين استان را 34 واحد به ظرفيت 23هزارتن عنوان و بيان داشت: هر کارخانه يک مسوول فني جهت نظارت بر آبزيان تحويلي از نظر سالم بودن و يا نبودن دارد. اماني با اشاره به اهميت بهداشت آبزيان و رابطه مستقيم آن با سلامتي مصرف کنندگان اظهارداشت: از سوي شيلات ، دامپزشکي ، بهداشت و حتي اداره کل استاندارد نيز بازديدهاي دوره اي از سردخانه هاي نگهداري آبزيان در اين استان صورت مي گيرد .
اين درحالي است که دکتر عيسي گلشاهي مديرکل دفتر بهبود کيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان شيلات ايران نيز در مصاحبه با خبرنگاران ضمن تکذيب خبر توليد کنسرو از گوشت دلفين ماهيان گفته است: ‌اين کار در کارخانه‌هايي که براساس توليد کنسرو از اين پستاندار دريايي بنا و مجهز شده است، وجود دارد اما در کشور ما هيچ‌يک از کارخانه‌هاي توليد تن ماهي بر اين اساس بنا نشده‌اند. دکتر عيسي گلشاهي با تشريح اين مساله ابراز داشته است: براي توليد کنسرو تن ماهي بايد زمان پخت اوليه و درجه حرارت لازم براي استريل شدن قوطي کنسرو تنظيم شود و اگر اين مدت زمان براي تمام ماهي‌‌ها ثابت باشد، قوطي کنسرو به طور کامل استريليزه نمي‌شود که اين موضوع مي‌تواند خطرات بسيار شديدي را براي مصرف‌کنندگان داشته باشد. اين مقام مسوول در شيلات ايران مي‌گويد: هيچ کارخانه‌اي براي توليد چند قوطي کنسرو برند خود را به خطر نمي‌اندازد. به گفته کارشناسان محيط زيست در خليج فارس پنج گروه مختلف دلفين شامل شبه قاتل، دلفين يونس، دلفين بيني بطري، دلفين گوژپشت و دلفين معمولي وجود دارد. مسوولان بهداشت دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان نيز با غير واقعي دانستن خبر توليد کنسرو ماهي با استفاده از گوشت دلفين ماهيان تصريح کردند: با توجه به نظارت هاي دقيق روزانه اين کار غير ممکن است به خصوص که کنسرو هاي توليد شده در کارخانه هاي بندرعباس شهرتي فراملي و حتي منطقه اي دارد. در اطلاعات منتشره از سوي شيلات ايران ميزان صيد سالانه آبزيان در کشور 430هزارتن اعلام شده که هرمزگان با 130هزارتن رتبه اول صيد را به خود اختصاص داده است. لازم به توضیح است که چندی پیش دکترمحمدرضا فاطمی که مدیریت گروه بیولوژی دریایی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران را برعهده دارد، در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها ادعا کرد که عده‌ای از صیادهای صنعتی که بیشترین دلفین‌ها را در آب‌های ایران تلف می‌کنند، گاهی جسد دلفین‌های مرده را به سردخانه‌های بنادر می‌دهند و حتی از گوشت فاسد آنها تن تولید می‌شود؛ که این خبر زیانها و بدبینی هایی را متوجه کارخانجات کنسرو ماهی کشور نمود. این درحالیست که فاطمی در رشته بیولوژی دریا تحصیل نموده است و از علم فرآوری آبزیان سررشته ای ندارد. علاوه بر دکتر عیسی گلشاهی که یک مقام مسئول در شیلات کشور است، تنها دکتر سهراب معینی، دکتر مسعود هدایتی فرد، دکتر انوشه کوچکیان، دکتر مسعود رضایی، دکتر شعبانپور و دکتر هادی ارشاد در زمینه صنایع ماهی، فرآوری و کنترل کیفیت آبزیان دارای درجه دکتری تخصصی هستند؛ که البته هیچیک از آنها خبر دکتر فاطمی را تایید ننموده و حتی برخی نیز آن را رسما تکذیب کرده اند.

 |+| نوشته شده در  چهارشنبه 1389/02/15ساعت 1:32  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

تولید کنسرو از دلفین مرده!؟

همه تکذیب می‌کنند 

 المیرا اکرمی ۱/۲/۸۹ ؛ خبر این بود:«جسد دلفین‌های مرده تبدیل به تن ماهی!! می‌شود.» محمدرضا فاطمی که مدیریت گروه بیولوژی دریایی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران را برعهده دارد، در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها ادعا کرد که عده‌ای از صیادهای صنعتی که بیشترین دلفین‌ها را در آب‌های ایران تلف می‌کنند، گاهی جسد دلفین‌های مرده را به سردخانه‌های بنادر می‌دهند و حتی از گوشت فاسد آنها تن (منظورش از تن همان کنسرو است!) تولید می‌شود. انتشار این خبر در صدا و سیما و برخی مطبوعات، صنعت کنسرو را که با مشکلات و معضلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند، به طور شدیدی تحت‌تاثیر قرار داد.بازخورد این خبر به گونه‌ای بود که سندیکا و تعاونی صنایع کنسرو را به برگزاری جلسه فوق‌العاده‌ای واداشت اما به گفته احمد آزادمرد، رییس هیات‌مدیره سندیکا و تعاونی صنایع کنسرو، در این جلسه تمام اعضا از بروز چنین تخلفی در واحدهای تولید کنسرو اظهار بی‌اطلاعی و تعجب کرده‌اند.آزادمرد ضمن تکذیب شدید تولید تن ماهی از گوشت دلفین‌های مرده در کارخانه‌های عضو این سندیکا و تعاونی، می‌گوید:«اگر در خبر منتشر شده نام کارخانه یا کارخانه‌های متخلف ذکر می‌شد، کل صنعت کنسرو از انتشار آن متضرر نمی‌شد و مردم نیز دیدگاه منفی نسبت به کل کنسروهای تن موجود در بازار پیدا نمی‌کردند.»رییس هیات‌مدیره سندیکا و تعاونی صنایع کنسرو اظهار می‌کند: «ما نمی‌گوییم که به هیچ وجه امکان تخلف در واحدهای تولید کنسرو وجود ندارد و ممکن است در کارخانه‌هایی که عضو سندیکای کنسرو نیستند چنین تخلفی هم انجام شده باشد و اگر با ارایه مستندات نام واحد یا واحدهای متخلف ذکر می‌شد، سندیکا و تعاونی کنسرو هم پی‌گیری‌های لازم را در این زمینه انجام می‌داد.»به گفته آزادمرد، میزان دلفین‌های مرده در آب‌های جنوبی به اندازه‌ای نیست که به تن ماهی تبدیل شود. عیسی گلشاهی، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات هم کارخانه‌های تولید کنسرو کشورمان را فاقد تکنولوژی تبدیل گوشت دلفین به تن ماهی می‌داند و ضمن تکذیب تولید تن ماهی از گوشت دلفین‌های مرده می‌گوید:«‌این کار در کارخانه‌هایی که براساس تولید تن ماهی - بخوانید کنسرو ماهی-  از این پستاندار دریایی بنا و مجهز شده است، وجود دارد اما در کشور ما هیچ‌یک از کارخانه‌های تولید تن ماهی بر این اساس بنا نشده‌اند.»وی در توضیح این موضوع اظهار می‌کند: «برای تولید کنسرو تن ماهی باید زمان پخت اولیه و درجه حرارت لازم برای استریل شدن قوطی کنسرو تنظیم شود و اگر این مدت زمان برای تمام ماهی‌‌ها ثابت باشد، قوطی کنسرو به طور کامل استریلیزه نمی‌شود که این موضوع می‌تواند خطرات بسیار شدیدی را برای مصرف‌کنندگان داشته باشد.» گلشاهی با اشاره به اینکه کارخانه‌های داخلی تولید کنسرو ماهی براساس ماهی تن بنا شده است، می‌گوید:«هیچ کارخانه‌ای برای تولید چند قوطی کنسرو برند خود را به خطر نمی‌اندازد.»به گفته مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات،‌این سازمان فقط در حوزه صید ماهی‌ها تا حمل آنها به ساحل دخالت دارد و نظارت بر مرحله ساحل تا کارخانه برعهده سازمان دامپزشکی و مرحله پس از تولید کنسرو برعهده وزارت بهداشت است.

 |+| نوشته شده در  شنبه 1389/02/11ساعت 2:2  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

دبیر اجرائی نخستین همایش ملی فرآوری و بهداشت فرآورده‌های شیلاتی منصوب شد

سه شنبه 7 اردیبهشت 1389، براساس تصمیم متخذه در اولین جلسه ستاد برگزاری نخستین همایش ملی فرآوری و بهداشت فرآورده‌های شیلاتی؛ طی حکمی از سوی ریاست مؤسسه تحقیقات شیلات ایران آقای مهندس جلیلی که دارای سابقه علمی و اجرائی است بعنوان دبیر کمیته اجرائی همایش منصوب شدند تا با هماهنگی و همکاری با مسئولین ذیربط مؤسسه تحقیقات شیلات ایران، سازمانها، دانشگاه و مراکز تحقیقاتی اقدام به بهره‌گیری از توانمندیهای آنها بمنظور برگزاری همایش فوق‌‌الذکر کنند.

 |+| نوشته شده در  چهارشنبه 1389/02/08ساعت 1:54  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

محمد علی آبادی:

صنايع تبديلي شيلاتي بخش مكمل فعاليت هاي شيلاتي است

قائم مقام وزير جهاد كشاورزي و رئيس  شيلات ايران صنايع تبديلي شيلاتي را بخش مكمل فعاليت هاي شيلاتي برشمرد و بر استفاده از فناوري و شيوه هاي نوين در عرضه محصولات شيلاتي به بهترين نحو و ارتقاي كيفيت و آماده طبخ به مردم تاكيد نمود. علی آبادی دراين سفر يك روزه از بخش هاي مختلف شيلات استان مازندران (مزارع پرورش ماهي قزل آلا در مناطق پلورو سيابيشه در شهرستان آمل، جايگاه عرضه ماهي و پرورش ماهي درآببندان شهرستان بابل، پرورش ماهي قزل آلا در شهرستان قائمشهر، بازار ماهي درحال ساخت در ساري دو مزرعه پرورش ماهي خاوياري از جمله مرزعه گلها و مركز تكثير و بازسازي ذخاير ماهي شهيد رجائي ساري) بازديد نمود. دراين بازديدها كه استاندار مازندران و نمايندگان مردم شهرستانهاي فوق در مجلس شوراي اسلامي و فرمانداران و ساير مسئولين شهرستاني حضور داشتند، در جمع بندي اين سفر يك روزه مهندس علي آبادي در مصاحبه با خبرنگاران با اعلام اينكه مجموع توليد آبزيان ( اعم از پرورشي و دريائي) در كشور در سال گذشته حدود 600 هزار تن بوده است گفت: شيلات مازندران توانسته نقش خودرادرتوليد آبزيان درسال گذشته به خوبي ايفا نموده به طوري كه در سال 1387 حدود 80 هزار تن آبزيان را توليد و روانه بازار مصرف نموده است و ظرفیت در مازندران بالاتر از اين توليد است ومي توان به توليد  بيش از 200 هزار تن آبزيان دست يافت و اگر بايك حركت بتوانيم از 230 هزار هكتار شاليزارهاي موجود استان 100 هزار هكتار آن را براي كشت و توليد توام و تركيبي مورد استفاده قرار دهيم به اين توليد دست خواهيم يافت. مهندس علي آبادي در ادامه تصريح كرد: شيلات ايران در صدد تدوين اين برنامه هست كه در آينده به استان مازندران ابلاغ خواهد شد. ضمنا در ايران ظرفيت هاي شيلاتي بالايي براي توليد آبزيان وجود دارد و ما درابتداي حركت به سمت توليد هستيم وروند توليد آبزيان در كشور روبه توسعه است و درحال حاضر سرانه مصرف 5/6 كيلو گرم است و شيلات درنظردارد با افزايش توليد آبزيان به يك ميليون و 500 هزار تن تا پايان برنامه پنجم، متوسط سرانه مصرف را به حد مطلوب جهاني برساند.  قائم مقام وزير جهاد كشاورزي درزمينه صادرات محصولات شيلاتي تصريح كرد: بيشتر توليدات شيلاتي در داخل كشور مصرف مي شود به ويژه ماهي قزل آلا كه يك هزار و 500 تن آن به همراه ساير آبزيان منطقه خليج فارس مثل ماهي مركب، يال اسبي به خارج از كشور صادر شده است. وی در خصوص راه كارهاي شيلات براي كاهش صيد غير مجاز در درياي مازندران گفت: شمال كشور داراي منبع خدادادي با نعمت هاي ارزشمند آبزيان است كه در ساليان گذشته برداشت مطلوبي ازآن صورت نگرفت و به همين دليل به ذخاير آبزيان لطمه وارد شد هرچند شيلات كارهاي خوبي به منظور حفاظت و تكثير و رها سازي بچه ماهي انجام داده است ولي همكاري مردم به منظور حفظ انفال نيز بسيار مهم است كه دراين راستا بايد فرهنگ سازي كرد. 28/1/89

 |+| نوشته شده در  شنبه 1389/01/28ساعت 1:13  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

دکتر هدایتی فرد خبر داد:

خاویار تقلبی بشکل غیرقانونی وارد شده و فاقد هرگونه ارزش غذایی است

 این روزها در برخی از بقالیها (و یا به غلط فاحش مصطلح امروز: "سوپر"ها) یک قوطی تخم ریز سیاه یکصد گرمی با عنوان "خاویارپرورشی" به قیمت ۸ هزاتومان عرضه میشود!! حال آنکه متخصصان میگویند خاویار پرورشی، محصولی کاملا طبیعی و با ارزش است.

در این رابطه یکی از همکاران، از آقای دکتر مسعود هدایی فرد، متخصص صنایع فرآورده های شیلاتی و عضو هیات علمی دانشگاه، در باره ارزش غذایی و ترکیب بیوشیمیایی محصول تقلبی فوق الذکر سوالاتی مطرح نموده است که در پاسخ دکتر هدایتی فرد اظهارداشت: این محصول هیچ ارتباطی با خاویار پرورشی ندارد. زیرا خاویار پرورشی، محصولی کاملا طبیعی و ارزشمند است و قیمتی نزدیک به خاویار دریایی دارد که این روزها بدلیل "ممنوعیت" کامل تجارت جهانی آن به کیلویی "سه و نیم میلیون تومان" رسیده است. زیرا سازمان "سایتیس" وابسته به ملل متحد،امسال (۲۰۰۹) هرگونه صادرات خاویار را برای تمامی کشورهای حاشیه دریای مازندران ممنوع نموده است. وی ادامه داد: این "تخمهای سیاه ریز" از اندکی ژلاتین حاصله از موادی همچون تخم مرغ با رنگهای شیمیایی غیرمجاز و یا برخی "رنگدانه های گیاهی" ساخته شده است که کمتر از ۳ درصد پروتئین دارد و به آن چربیهای اکسیده شده را جهت تند نمودن بوی آن افزوده اند. آقای دکتر هدایتی فرد افزود: خاویار طبیعی بالاترین میزان چربی امگا-۳ و پروتئین را در بین محصولات غذایی دارد و حتی در برخی منابع، چربی این ماده انرژی زا و با ارزش را در خاویار بیش از ۱۶ درصد و متخصصی در یک کنفرانس علمی پروتئین آن را ۳۶ تا ۳۸ درصد نیز گزارش نموده است. وی ادامه داد:خاویار تقلبی از پروتئین های حیوانی همچون تخم مرغ به دست می آید و در نهایت این محصول تنها و تنها "رنگ و طعمی شبیه خاویار طبیعی" پیدا می كند. دکتر هدایتی فرد در رابطه با چگونگی ورود خاویار تقلبی به فروشگاههای ایران گفت: این وظیفه مراکز و موسسات مرتبط است که در این مورد اظهار نظر دقیق نمایند، لیکن آنچه از لیبلینگ (برچسب) این قوطیها مشاهده میشود، احتمالا بیانگر این است که این محصول اخیرا از كشور آذربایجان به ایران قاچاق می شود و در بازار ایران نه بهمان قیمت خاویار اصلی، بلکه به بهای اندک و جذابی به فروش می رسد. این استاد دانشگاه در زمینه صنایع ماهی اضافه کرد: اخیرا شنیده ام که همکارانمان در "شركت مادر تخصصی خدمات كشاورزی" که انحصار ملی خاویار ایران را مدیریت میکنند، عقیده دارند که بسیاری از فعالان بازار خاویار در ایران از حضور این محصول تقلبی بی اطلاعند و نمی توانند فرق آن را با خاویار واقعی تشخیص دهند. آقای دکتر هدایتی فرد خاط نشان کرد که این نوع محصولات همراه با گوشت قاچاق ماهیان خاویاری در بازار آزاد به هیچ عنوان از کیفیت قابل قبول برخوردار نیستند و قطعا شاخصهای کیفی بسیار پائینی را نشان میدهند.با توجه به سخنان استاد صنایع شیلات و هشدارهای مراکز ذیصلاح، پايگاه تحقيقاتي علوم و صنايع شيلاتي امیدوار است از ورود و عرضه هرگونه محصولات شیلاتی بدون کیفیت و یا تقلبی جلوگیری شود.  انشاالله (زمان مصاحبه ۵/۹/۱۳۸۸)

 |+| نوشته شده در  شنبه 1389/01/07ساعت 8:36  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

تاریخچه صید ماهی سفید در حوزه ایرانی دریای مازندران (۴)

شیلات ایران پس از انقلاب اسلامی

ادغام شیلات در ایران: پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، شرکت شیلات جنوب در شرکت شیلات ایران (درواقع شیلات شمال) ادغام شده، با نام شرکت سهامی شیلات ایران با هیات مدیره و میرعامل تشکیل و تمامی فعالیتهای شیلاتی سراسر کشور را به طور یکپارچه دراختیار گرفت.

الحاق شیلات به جهاد سازندگی: شرکت  شرکت سهامی شیلات ایران در سال 1366 به پیشنهاد سران سه قوه و به فرمان رهبر کبیر انقلاب از وزرات کشاورزی منتزع و به وزارت جهاد سازندگی واگذار گردید. در سال 1379 با ادغام وزارتین جهاد سازندگی و کشاورزی شرکت سهامی شیلات به وزارت جهاد کشاورزی منتقل و در سال1384 از حالت شرکت سهامی شیلات خارج و به سازمان شیلات ایران تبدیل گردید.

شیلات ایران پس از انقلاب: در مدت استفاده از امتیاز صید و بهره برداری از ماهیان دریای مازندران و رودخانه ها توسط لیانازوف صید ماهیان خاویاری عمدتاً در دریا و توسط تورهای گوشگیر پنبه ای و صید ماهیان استخوانی در رودخانه ها توسط شیل یاکلهام انجام می گرفت.در زمان تشکیل شرکت مختلط ماهی ایران و شوروی صید ماهیان استخوانی و خصوصاً ماهی سفید توسط تورهای پره تراکتوری در 40 شرکت تعاونی در سواحل استان های گیلان و مازندران انجام می شد. از سال 1358 علاوه بر تورهای پره از تورهای گوشگیر کاپرونی و نایلونی نیز برای صید ماهی سفید استفاده شده و از سال 1376 بدلیل صدمات وارده از سوی تورهای گوشگیر به ذخایر با ارزش ماهیان خاویاری از طریق صید انبوه بچه ماهیان و ماهیان خاویاری نارس و  غیر استاندارد این روش در دریای مازندران ممنوع و در حال حاضر صید ماهیان استخوانی و ماهی سفید در دریای مازندران بصورت رسمی و قانونی توسط 150 شرکت تعاونی پره ساحلی انجام  می گیرد. 

 |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1388/09/19ساعت 7:15  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

 پنجمین سمینار امنیت غذایی

 (25 و 2۶ آذرماه 1388واحد سوادکوه)

زمان برگزاری پنجمین سمینار امنیت غذایی (با تاکید بر ریزمغذی ها) در واحد سوادکوه  به روزهای 25و 26 آذرماه سال جاری تغییر یافت. به گزارش "ایسکانیوز" دکترمحمد احمدی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه و دبیر پنجمین سمینار امنیت غذایی دلایل این تغییر را آفزایش زمان ارسال مقالات، تخصصی بودن محورهای سمینار درخصوص ریزمغذیها وتاکید اعضاء کمیته های اجرائی وعلمی بر برگزاری سمیناردر هفته پژوهش عنوان کرد. دبیر پنجمین سمینار امنیت غذایی تاکید کرد: علاقه مندان به حضور در سمینار نیز می توانند با هماهنگی دبیرخانه همایش در روزهای 25و 26 آذرماه در این سمینار علمی حضور یابند. (http://iausk.ac.ir/)

 

 |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1388/09/12ساعت 9:3  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

دو پایان نامه دانشجویی در رابطه با مواد نگهدارنده در خاویارسازی

بررسی اثر پاراپن ها روی خواص اورگانولیپتیک و تحول میکوبی و شیمیایی خاویار در طول مدت نگهداری

خاویاری با داشتن ارزش غذایی زیاد و امکان فساد در مدت نگهداری سردخانه بوسیله میکروبهای سرما دوست احتیاج به افزودن آنتی سپتیک ضمن عمل آوری داشته تا از نشو و نمای میکروبهای مذکور تا حد امکان جلوگیری گردد و فساد به تأخیر افتد. آنتی سپتیکهائیکه برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرند یا میکروارگانیسمها را نابود کرده و یا نشو و نمای آنها را کند می نماید.نتایج خواص اورگانولپتیک خاویارهای آزمایشی و شاهدها از نظر وضع ظاهری ،طعم و مزه ،درجه شوری و بودر تمام مراحل مؤید این واقعیت هستند که خاویار عمل آوری شده با مخلوط آنتی سپتیک نسبت به 3به1 و با دز ppm 2000 از سایر نمونه ها مطلوبتر است.

استفاده از پتاسیم سوربات در خاویار و بررسی تغییرات میکروبی ، شیمیایی و ارگانولپتیکی آن طی 9 ماه 

در این پروژه که به مدت یک سال به طول انجامیده است (72-۱۳۷۱) تعداد 144 قوطی یکصد گرمی خاویار سورگا رقم یک و دو حاوی دُزهای مختلف پتاسیم سوربات (PPm1000 ، 1500 ، 2000) و شاهد عمل آوری و طی 9 ماه نگهداری در سردخانه شیلات ، تغییرات فاکتورهای میکروبی ، شیمیایی و ارگانولپتیکی آن در شش پریود زمان مورد بررسی قرار گرفته است . نتایج بررسی آماری نشان می دهد که خاصیت نگهداری پتاسیم سوربات و خاویار حاوی دزهای مختلف نسبت به خاویار شاهد مشهود بوده و در دُزهای PPm2000 نتیجه مطلوبتر می باشد . از نظر داوران (سرخاویار سازان) استفاده از مواد فوق در فاکتورهای ارگانولپتیکی نیز اثر منفی نداشته و خاویارهای فوق با خاویارهای صادراتی قابل رقابت بوده و صدور آنها بلامانع می باشد .

 |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1388/09/12ساعت 8:2  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

تکنیک تولید سیلاژ ماهی

سیلاژماهی در واقع از اثر اسیدهای معدنی و آلی و هضم بافت آن و نهایتا تصفیه و جداسازی برخی مواد مانند چربی به دست می آید. بنابراین برای ساده کردن فرایند تولید سیلاژ بهتر است از ماهیان کم چرب ویا ضایعات ماهی که دارای روغن زیادی نیستند.استفاده شود. برای تولید سیلاژ در صورت کامل وماهیان درشت جثه را باید خرد نمودو بلا فاصله بعد از خرد کردن به ازای هر تن( 35 لیتر ) اسید قوی به مخلوط اضافه می شود. و برای تماس یکنواخت ماهیان با اسید به صورت صنعتی از دستگاه همزن استفاده می شود. ولی در  اشل های کوچک " سنتی" بهتر است این کار به صورت دستی و حد اقل یک بار در روز انجام می شود... بر ادامه مطلب کلیک کنید:


ادامه مطلب
 |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1388/08/28ساعت 8:9  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

بوتولیسم در مواد غذایی دریایی

بوتوليسم غذايى اغلب با خوردن غذاهاى آلوده کنسروى ايجاد مى شود. تعداد مسموميت هاى بوتوليسم غذايى و نوزادى در سالهاى اخير کمى کاهش يافته است ، ولى بوتوليسم زخم بخصوص در کاليفرنيا افزايش داشته است... بر روی ادامه مطلب کلیک کنید:  


ادامه مطلب
 |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1388/08/21ساعت 8:16  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

منابع آزمون دكتري علوم و صنایع غذایی

منابع و رفرنسهاي دكتري رشته علوم و صنایع غذایی در زمینه های بسته بندي و خواص بيوفيزيك، زبان تخصصي، اصول مهندسی و طراحی صنایع غذایی، تکنولوژی روغن، لبنيات، صنایع شيلات، کنسرو، اصول نگهداري، تکنولوژی قند،  ميكروبيولوژي مواد غذايي، صنايع گوشت و  تکنولوژی غلات، به شرح زیر میباشند... بر روی ادامه مطلب کلیک نمایید:


ادامه مطلب
 |+| نوشته شده در  دوشنبه 1388/08/18ساعت 13:31  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

دکتر هدایتی فرد و عضویت در کمیته تخصصی بررسی طرحهای توجیهی شیلاتی استان مازندران

 براساس ابلاغ آقای مهندس محمد امینی رییس سازمان نطام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، با توجه به سوابق علمی واجرایی آقای دکتر مسعود هدایتی فرد، مدیر گروه فوق لیسانس شیلات، ایشان را به عضویت در عضو "کمیته تخصصی بررسی طرحهای توجیهی شیلاتی استان مازندران" دعوت نمود. لازم به ذکر است که تاکنون ادارات کل شیلات استانها مسئول صدور پروانه برای "طرحهای توجیهی، اقتصادی و فنی شیلاتی" بوده اند ولی هم اکنون این امر زیر نظر سازمان نطام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و با تشکیل کمیته ای مرکب از نماینده بانک کشاورزی، سازمان و رییس اداره صدور پروانه شیلات انجام می گردد که مسئول بررسی طرحهای آبزی پروری، تاسیس و بازسازی استخرهای پرورش ماهی و نیز واحدهای ولیدی شیلاتی می باشد.

 |+| نوشته شده در  دوشنبه 1388/08/04ساعت 17:10  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

قابلیت های شیلاتی استان مازندران  

استان مازندران با وجود 7 واحد دانشگاهي، فارغ التحصيلان شيلاتي جوياي كار را فرصت مناسبي براي تبديل ظرفيت هاي بالقوه شيلاتي به بالفعل در خود دارد. مجموعه توليدات شيلاتي استان در ابتداي برنامه چهارم 51 هزار تن بوده است كه هم اكنون اين مقدار به60هزار تن افزايش يافته و پيش بيني مي شود تا پايان سال جاري این رقم به 70هزار تن برسد...بر ادامه مطلب کلیک کنید:


ادامه مطلب
 |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1388/07/30ساعت 17:20  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

طراحی و ساخت اسکله‌های شناور توسط یك شركت ایرانی

تاكنون دوفروند از این اسکله‌ها كه در شركت سازندیش، از مجتمع صنعتی كوهرنگ اصفهان، ساخته شده؛ در بنادر نوشهر و چمخاله نصب شده است. همچنین، این شركت سفارش ساخت 14 فروند دیگر از اسکله‌های شناور را دریافت كرده كه ساخت آنها  ادامه دارد. گفتنی است، تاكنون ساخت اسکله‌های ویژه اغلب بصورت ثابت و در کنار اسکله‌های قدیمی صورت می‌گرفت كه این اسكله‌ها به لحاظ کارآیی و نحوه ساختشان بسیار حجیم یا هزینه‌بر بود.علاوه بر این، ساخت بنادر و اسکله‌های بزرگ با تخریب عوامل طبیعی جهت بسترسازی همراه است و به خشک کردن دریا نیاز دارد كه این امر، عوارض زیست محیطی را در حاشیه سواحل در پی دارد. مجموعه این مسایل باعث شد تا طراحان در صدد ساخت اسکله‌های شناور برآیند كه این امر در سال‌های اخیر، صنعت ساخت بنادر را وارد مرحله جدیدی كرده است. در این شرایط، شرکت سازندیش با طراحی و ساخت اسکله‌های شناور و بویه‌ها، ایران را به این حوزه جدید صنایع دریایی وارد ساخته است.

 

 |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1388/06/19ساعت 22:46  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

تولید فرآورده های نوین شیلاتی، شانزده فراورده جدید ماهی در راه است

تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران، با تولید 24 نوع فراورده شیلاتی، موسسه تحقیقات شیلات ایران دست یافتن به دانش فنی 16 محصول جدید دیگر را در دستور کار دارد. موسسه تحقیقات شیلات ایران با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرنگار ایانا اعلان نمود: پس از دستیابی محققان این موسسه به فراورده های شیلاتی چون فیش برگر، بستنی، اسنک، پنیر، کباب، سوسیس و... ماهی، دستیابی به دانش فنی 16 محصول جدید دیگر نیز آغاز شده است. دانش فنی تولید اسنک ماهی به یک سرمایه گذار داخلی برای تولید انبوه سپرده شده است و واگذاری سایر دانش فنیها نیز پس از آگاهی و درخواست سرمایه گذاران به ترتیب اولویت واگذار خواهد شد. غنی سازی آرد نان با پروتیین متراکم ماهی F.P.C، تولید اشترودل ماهی، پودر سوپ ماهی، خاویار مصنوعی از F.P.H، ژلاتین ماهی، کیک و کلوچه ماهی، بیسکوییت، سیلاژ، سمبوسه، چیپس و سس ماهی را از طرحهای در دست اقدام این موسسه است. از پروتیین ماهی با خلوص 85 درصدی می توان دهها فراورده دیگر تولید کرد که در دست اقدام است. موسسه همچنین اعلان کرد که برخی دانش فنیها که جنبه عمومی داشته باشد به رایگان در اختیار علاقمندان قرار می گیرد، اما دانش فنیهای خاص، با شرایط ویژه و در نظر گرفتن بهترین پیشنهاد از طرف سرمایه گذاران، واگذار می شود./ در تکمیل خبر لازم به ذکر است که طی پایان نامه ها و طرحهای تحقیقاتی علمی متعددی که در دانشگاه آزاد اسلامی (در واحدهای تهران شمال و قائم شهر) انجام شده است، تاکنون بسیاری از فرآورد های نوین شیلاتی همانند "سیلاژ، ماریناد، فیش کیک، سوپ ماهی، چیپس، سوسیس ماهی، پروتئین هایدرولایزد یا F.P.H،پروتیین تغلیظ شده ماهی یا F.P.C، سوخاری، فیش فینگر، محصولات سوریمی، فیش بال، در این دانشگاه تهیه و فرمولاسیون آنتدوین و تثبیت گردید(تکمیل خبر از: پايگاه تحقيقاتي علوم و صنايع شيلاتي).

.

 |+| نوشته شده در  یکشنبه 1388/06/01ساعت 0:15  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

پرورش آرتمیا راهی برای استفاده بهینه از آبهای شور کشور


تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران، سرمایه گذاری در زمینه پرورش آرتمیا می تواند ضمن ایجاد اشتغال،باعث استفاده بهینه از آبهای شور کشور شود. رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با اعلام این مطلب در گفتگو با خبرنگار ایانا گفت: دریاچه ارومیه، دومین زیستگاه جهانی آرتمیاست اما پرورش آن با توجه به شرایط آب و هوایی هر منطقه ای امکان پذیر است. وی افزود: شش گونه آرتمیا در ایران شناخته شده است و با توجه به جابجایی آبها و امکان وجود گونه های جدید دیگر در کشور، طرح بررسی منابع موجود در حال انجام است.وی با اعلام آغاز این پروژه در سال جاری خاطرنشان کرد: این پروژه به مدت سه سال ادامه خواهد داشت. آرتمیا غذای زنده سخت پوستی است که در دنیا تجارت می شود و قیمت آن تا کیلویی 300 دلار نیز در حال داد و ستد است.وی آرتمیا را یک محصول استراتژیک دانست و خاطرنشان کرد: در سند آبزی پروری کشور نیز، به دلیل استفاده هایی که از این موجود در صنایع، زیست فناوری، تولید لوازم آرایشی، صنعتی، کشاورزی، چوب و کاغذ و دارویی می شود، مورد توجه است. او افزود: در حال حاضر آرتمیا به ایران وارد می شود اما در سالهای پرآبی، به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر می شود. وی مصرف داخلی آرتمیا را بین 30 تا 50 تن برآورد کرد./

 |+| نوشته شده در  شنبه 1388/05/31ساعت 23:45  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

آغاز پایلوت پرورش تیلاپیا و میگوی وانامی در چهار استان کشور

تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران، پرورش توام تیلاپیا و میگوی وانامی در چهار استان بوشهر، هرمزگان، خوزستان و سیستان و بلوچستان به زودی آغاز می شود. رییس سازمان شیلات ایران با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: در 30 استان غیر ساحلی کشور پتانسیل تولید ماهی وجود دارد و سازمان شیلات ایران نیز حمایتهای لازم را در این زمینه می کند. دکتر علینقی سرپناه از موفقیت بخش شیلات در استحصال خاویار به روش سزارین خبر داد و افزود: در آبهای ساحلی استان گیلان و مازندران حدود 40 کیلوگرم و از آبهای غیر ساحلی مقدار 10 کیلوگرم خاویار استحصال شد.

وی در ادامه گفت: جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری است که توانست با ناجا برای جلوگیری از صید غیر مجاز و غیر مسوولانه همکاری کند. دکتر سرپناه از تعجب کارشناسان خارجی در زمینه آبزی پروری در استانهای غیر ساحلی خبر داد و افزود: طرح پایلوت سیبری با تکثیر هشت هزار آبزی در استانهای غیر ساحلی از قبیل اردبیل و قم نیز در حال انجام است. وی در ادامه گفت: ماهی سفید از سالیان دور در آبهای خزری صید می شده، اما با تلاش این بخش، ترویج کشت ماهی سفید در قم و سایر استانها نیز عملی شد. توجه به استراتژیک بودن آبزیان ...کشت سه منظوره ماهی، اردک و برنج ...

بر روی ادامه مطلب کلیک نمایید: 


ادامه مطلب
 |+| نوشته شده در  شنبه 1388/05/24ساعت 11:25  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

ششمین سمپوزیوم بین المللی ماهیان خاویاری ۲۵ تا ۳۰ اکتبر ۲۰۰۹ ، ووهان، چین

6th International Symposium on Sturgeon

 Oct 25, 2009 - Oct 30, 2009 Location: Wuhan, China

  ششمین سمپوزیوم بین المللی ماهیان خاویاری در تاریخ ۲۵ تا ۳۰اکتبر ساجاری در چین برگزار میگردد. گفتنی است پیشینه این سمپوزیوم عبارتند از: ۱- فرانسه ۲- ایتالیا ۳- روسیه ۴- آمریکا ۵- ایران و اکنون: ۶- چین

Harmonizing the relation between Humans and Sturgeons

Wuhan Science and Technology Exhibition Center

Wuhan, Hubei Province, China

The 6th ISS is being held from 25 to 30 October 2009 in Wuhan Science and Technology Exhibition Center£¬Hubei province of China. The 6th ISS will include:

  • Sturgeon Science, technology and commercial Exhibit
  • Full conference program
  • Local field tours
  • Great availability of cultural and tourist attractions.
  •  |+| نوشته شده در  جمعه 1388/05/09ساعت 3:4  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

    دامپينگ ميگوي چيني در بازار ايران

    دنبال ورود محوله 15 تني ميگو به ايران بر آن شديم تا گفتگويي با دكتر عيسي گلشاهي مدير كل دفتر بهبود كيفيت، فرآوري و توسعن بازار آبزيان سازمان شيلات ايران ترتيب دهيم كه مشروح آن به شرح ذيل مي خوانيد: بر ادامه مطلب کلیک کنید:


    ادامه مطلب
     |+| نوشته شده در  چهارشنبه 1388/04/31ساعت 9:11  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 
    دکتر کلشاهی: مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه آبزیان کشور در گفتگو با ايلنا:
    گیلان فاقد سردخانه تخصصی و صنعتی آبزیان است
     


    به گزارش ايلنا، مدیرکل دفتر دفتر بهبود، کیفیت، فرآوری و توسعه آبزیان کشور گفت: درسطح کشور 127 واحد سردخانه‌ای مختص آبزیان وجود دارد که از این تعداد چند واحد سردخانه‌ای در استان گیلان ثبت شده است که از مدت‌ها قبل .. بر ادامه مطلب کلیک نمایید:  


    ادامه مطلب
     |+| نوشته شده در  دوشنبه 1388/04/22ساعت 22:12  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

    افزايش بيش از 120 درصدي صيد ماهي كيلكا درخرداد ماه در استان مازندران

     در سه ماهه اول سال جاري در مجموع 210 تن ماهي كيلكا در استان صيد گرديد كه نسبت به مدت مشابه سه ماهه سال قبل 48% ( چهل و هشت درصد) افزايش داشته است. يكي از منابع مهم و ارزشمند ماهيان درياي مازندران كيلكا ماهيان مي باشند كه علاوه بر تامين بخش مهمي از پروتئين مورد نياز جامعه ، نقش مهمي در ايجاد درآمد و اشتغال دارد. در خرداد ماه سال جاري شناو رهاي كيلكا گير استان توانستند 132 تن ماهي كيلكا از دريا صيد نمايند كه اين ميزان صيد در مقايسه با مدت مشابه سال قبل يكصد و بيست وچهار درصد( 124%) افزايش صيد را نشان مي دهد كه به نظر مي رسد شرايط مساعد جوي و افزايش تعداد شبهاي صيد در اين امر موثر بوده است. این افزايش ميزان مصرف به دلايل مختلف از جمله افزايش ميزان توليد، انجام امور تبليغي و ترويجي درقالب چاپ بروشور،برگزاري جشنواره هاي طبخ و عرضه ماهي، پخش تيزرهاي تبليغي، معرفي روشهاي جديد و متنوع طبخ و بسته بندي ، توزيع ظروف c.s.w ميزان مصرف انساني در سه ماهه اول به بيست وشش تن (26) رسيده است كه حاكي از افزايش بيش از سيصد درصدي مي باشد .

     |+| نوشته شده در  یکشنبه 1388/04/07ساعت 14:35  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 
    مدیر کل دفتر بهبود کیفیت و توسعه

    پاسخ مثبت 3 وزارتخانه به نامه وزیر جهاد برای گنجاندن ماهی در سبد غذایی

    دکتر عیسی گلشاهی مدیر کل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان با اشاره به پاسخ سه وزارتخانه به نامه وزیر جهاد کشاورزی گفت: سازمان شیلات با همکاری پرورش دهندگان بخش خصوصی آماده تامین ماهی مورد نیاز برای مصرف دانشجویان، دانش‌آموزان و نظامیان و خانواده آنها به میزان یک وعده در هفته است... با کلیک بر ادامه مطلبُ به این مصاحبه جالب توجه فرمایید: 


    ادامه مطلب
     |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1387/12/22ساعت 17:5  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

    دريايي يا پرورشي؛ ماهي بخوريد

    مصاحبه با دكتر عيسي گلشاهي


    خوردن ماهي نه تنها در شب عيد بلكه در تمام طول سال فوايد بي شمار ي دارد.

    ماهی


    سبزي‌پلو و ماهي با شب عيد ايراني‌ها گره خورده. اما آيا مي‌دانيد هنگام خريد ماهي بايد به كدام نكات بهداشتي توجه كنيد؟ بسياري از سنت‌هاي قديمي، سنت‌هايي كه رعايت آنها نه از روي عادت بلکه با علاقه در بين ايرانيان در هر کجاي دنيا که باشند، رواج دارد، توجيه و فلسفه علمي هم دارند. سبزي پلو ماهي شب عيد هم چيزي نيست که بتوان از آن گذشت، اگرچه با توجه به عرضه انواع مختلف ماهي در مکان‌هاي متفاوت و با قيمت‌هاي گوناگون، گاهي در مي‌مانيم که بهترين روش براي تهيه ماهي چيست؛ کدام نوع بهتر است و سؤال مهم ديگر اين‌كه اگر از انواع ارزانتر استفاده کنيم، فرقي هم مي‌کند؟دکتر عيسي گلشاهي، رئيس گروه مطالعات بازار دفتر طرح و توسعه سازمان شيلات ايران به اين سؤالات پاسخ مي‌دهد...   بر روي ادامة مطلب كليك كنيد: 

    مصرف ماهي از شاخص‌هاي توسعه‌يافتگي كشورهاست

    دكتر عيسي گلشاهي

    روزنامه جمهوري اسلامي چهارشنبه بيست و دوم شهريورماه 1385ذشماره پياپي 7866 ص: 14 مصاحبه


    ادامه مطلب
     |+| نوشته شده در  دوشنبه 1387/05/14ساعت 11:21  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

    كارگاه وضعيت بازار انواع ماهيان و محصولات شيلاتي در بابلسر برگزار شد

    كارگاه آموزشي بررسي وضعيت موجود و آينده بازار انواع ماهيان و محصولات شيلاتي در شهرستان بابلسر برگزار شد.دكتر عیسی گلشاهي رييس دفتر بهبود كيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان شيلات ايران ضمن بيان وضعيت بازار آبزيان كشور، بهبود كيفيت توليدات، تنوع بخشي به توليدات آبزيان با تاكيد برايجاد ارزش افزوده در محصول، معرفي فناوري نوين در سطوح مختلف توليد آبزيان و فرآوري محصولات، ايجاد علاقه ويژه به داشتن سيستم بازاريابي در مراحل مختلف توليد، توزيع و فرآوري، ارتقاء سطح مهارت كاركنان در تمامي سطوح و ارتقاء مهارتهاي مديريتي در اين بخش را از جمله راهكارهاي مهم و ضروري براي برون رفت از وضعيت فعلي بازار آبزيان برشمرد....ادامه:


    ادامه مطلب
     |+| نوشته شده در  شنبه 1387/04/15ساعت 9:9  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

    مذاكرات دكتر كارل شبستا مسئول بخش فراوری غذای سازمان توسعه صنعتی ملل متحد ( یونیدو ) با دكتر عيسي گلشاهي در تهران

    تهران: آقای دکتر کارل شبستا، مسئول بخش فراوری غذای سازمان توسعه صنعتی ملل متحد ( یونیدو ) درتاریخ 4/4/87 با آقای دکتر گلشاهی ، سرپرست دفتربهبود کیفیت ، فراوری وتوسعه بازار سازمان شیلات ايران دیدار و گفتگو نمود. هدف از این ملاقات که با حضورتعدادی از همکاران دفتربهبود کیفیت و امور بین الملل شیلات و وزارت جهاد کشاورزی برگزارشد ... ادامه مطلب: 


    ادامه مطلب
     |+| نوشته شده در  یکشنبه 1387/04/09ساعت 20:32  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

    مقایسه ترکیبات بیوشیمیایی و ویژگیهای ارگانولپتیک بین ماهیان دریایی و پرورشی

    هوايدا گارب و علي گاب‌آلا

    گروه علوم دريايي، دانشكدة علوم، دانشگاه كانال سوئز، مصر

    این مقاله به مقایسه بین ویژگی های ماهیان وحشی و پرورشی می پردازد و در سال ۲۰۰۷ در مجله علوم شیلات و آبزیان آمریکا منتشر شده است. کلیک کنید: http://www.academicjournals.net/fulltext/jfas/2007/77-81.pdf

     |+| نوشته شده در  چهارشنبه 1387/03/15ساعت 17:11  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

    كدكس محصولات شيلاتي چيست؟ Codex Alimentarius

     كدكس مواد غذايي مجموعه اي از استانداردهاي جهاني ايمني و كيفيت مواد غذايي نظام نامه هاي جهاني و ساير خط مشي هاي ايمني، براي حفاظت از بهداشت مصرف كننده و تصحيح تجارت جهاني است.كدكس مواد غذايي مجموعه اي از استانداردهاي مواد غذايي پذيرفته شده است كه به روش يكسان و هماهنگ ارايه مي شوند. هدف از تدوين اين استانداردها حفظ بهداشت مصرف كننده و اطمينان از عملكرد عادلانه در تجارت مواد غذايي است. در راستاي نيل به اين هدف ها كدكس مواد غذايي تهيه ي نظام نامه ها خطوط راهنما و ساير توصيه هاي كاربردي را در دستور كار خود قرار داده است و... بر روي ادامة مطلب كليك كنيد


    ادامه مطلب
     |+| نوشته شده در  پنجشنبه 1387/02/26ساعت 21:27  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

    FPC فرآورده ای است که برای مصرف انسانی تولید گشته و میزان پروتئین آن از میزان پروتئین ماده خام اولیه ( ماهی) بیشتر می باشد. دراين مقاله به معرفي پروتئين تغلیظ شده ماهي پرداخته و سپس در مورد چگونگي ساخت و مشكلات اصلی فني آن توضيح مي دهیم.  
    تولید FPC مربوط به قرنها پیش بوده و حتی در سال 1876 در نمایشگاه بین المللی نروژ نوعی بیسکوئیت حاوی آرد ماهی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفت...

    لطفا به ادامه مقاله توجه فرمایید:


    ادامه مطلب
     |+| نوشته شده در  جمعه 1387/01/09ساعت 18:11  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

    ايجاد رشته كارشناسي ارشد شيلات در واحد قائم‌شهر

    دفتر گسترش رشتة وزارت علوم با صدور اطلاعيه‌اي رشته مهندسي شيلات در مقطع كارشناسي ارشد در دانشگاه آزاد اسلامي واحد قائمشهر را مورد تصويب قرار داد.

    گفتني است اين دانشگاه، نخستين مؤسسه آموزشي در استان مازندران بود كه به تاسيس رشته مهندسي شيلات اقدام نموده بود.

    لازم به يادآوري است آقای دكتر هدايتي فرد مدير گروه موفق شيلات، از مدتها پيش تلاش پيگير جهت تصويب اين مقطع را آغاز نموده بودند./م ك

     |+| نوشته شده در  جمعه 1386/12/17ساعت 16:38  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 

    علاقة كودك دوساله به خريد ماهي

    مروري بر ارزش هاي تغذيه اي و پزشكي آبزيان
    امروزه تقريبا كلية دانشمندان علوم شيلاتي پزشكي ومواد غذايي از اهميت و ارزش تغذيه اي مصرف فرآوردهاي دريايي سخن مي گويند وهر گروه سعي در ترغيب جامعه به سوي مصرف بيشتر اين محصولات دارند.
    علاوه بر ويتامين ها مواد معدني مورد نياز بدن انسان اسيدهاي آمينة موجود در بافت آبزيان نيز قابل توجه مي باشند و همچنين شناسايي مزاياي بهداشتي مصرف اسيدهاي چرب ω-3 موجود در غذاهاي دريايي از مهمترين پيشرفت هاي اميد بخش در تحقيقات تغذيه اي دردهة گذشته بوده است. البته تحقيق و مطالعات جامع و فراگير توسط محققان متعددي انجام پذيرفته است
    (Meydani,1994,Bejerve,1990,Nettleton,1992,Bligh,1992) . با توجه به اينكه سلامت قلبي و اثر بر دورة تكاملي پيش از تولد (Prenatal) از مزاياي با ارزش اسيدهاي چرب ω-3 مي باشد (Nettleton,1992) مي توان دريافت كه گروه زيادي از انسانها در رابطه با محصولات دريايي مورد توجه قرار مي گيرند.
    بيشترين سودمندي شناخته شدة آبزيان در بهبود سلامتي قلب توصيف مي شود......

    به ادامة مطلب توجه فرماييد: 


    ادامه مطلب
     |+| نوشته شده در  جمعه 1386/11/26ساعت 23:2  توسط متخصصان علوم شيلاتي ايران  | 
     
      بالا  





    Powered by WebGozar

    سومرا